21 de jul. 2016

NdP PSPV Tavernes: EL PSPV PRESENTA UNA PROPOSTA PER BAIXAR EL REBUT DE L’IBI PER A L’ANY 2017

El govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna ha presentat una proposta de pujada del IBI per a l’any 2017, mentre que el PSPV n’ha presentat una altra de reducció de l’IBI.
El proper divendres hi ha un ple a l’Ajuntament de Tavernes on se sotmeten a votació ambdues propostes. El govern de Jordi Juan ha presentat una proposta per pujar el tipus impositiu del IBI per compensar, i superar en la majoria de casos, la baixada que es produeix per la modificació dels valors cadastrals del bens immobles realitzada per Cadastre.
A eixa proposta, el PSPV ha presentat un vot particular, on demana una modificació substancial, i pretén una baixada d’aproximadament un 8%, de mitjana, als rebuts del IBI per a l’any 2017.
Des d'el PSPV considerem que després de tres exercicis tancant amb romanents de tresoreria
positius, i quatre anys tancant la liquidació pressupostaria amb superàvit, (llevant de l’any 2014, per l’efecte de la liquidació del pàrquing a que fou de 1.780.000€), els veïns han de notar la baixada dels impostos a les seues butxaques.
La previsió de liquidació pressupostaria per a l’any 2016 també es positiva, després de la injecció econòmica que ha suposat el pla d'inversions de la Diputació per 640.000 i la venda de la nau del polígon del pla a Iberdrola, per 490.000€.
Com a conseqüència de l’aplicació de la reforma de la llei 13/2105, els propietaris dels terrenys urbanitzables no desenvolupats (sectors, on la majoria de propietaris són empreses i entitats financeres), tindran una reducció considerable al rebut del IBI, i el que pretén el Sr. Juan és compensar la pèrdua de recaptació a totes eixes empreses i bancs, amb un augment a la resta dels veïns de Tavernes.
No és comprensible que el govern de Compromís continue augmentant la pressió fiscal pujant els impostos, mentre segueix anunciant superàvits.

5 comentaris:

  1. Pa que pujar impostos si hi ha superavit i Iberdrola ens dona 490.000€?
    Em pareix molt coherent la proposta socialista. Ja està be de pujar impostos estos de Compromís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí si no fora perquè per una reforma de la Constitució feta per pp i psoe això no es pot fer, els sobrants i per eixa modificació s'han de destinar a pagar primer als bancs :És curios que qui va aprovar eixa penosa reforma ara demane el que sap no és possible per ella. I en quant als diners d'Iberdrola seran un ingres extra sols un any i l'alcalde ja ha dit d'ussar-los per a obrir la piscina. També tenim que financiar el col.lector de la platja, vora tres milions més. Si volem mantindre els serveis necessitem uns quince milions d'ingresos i per a això sí o sí pujar el principal ingres municipal com és el IBI.

      Elimina
  2. Sabeu si els del psoe treballen per a la ONCE?

    ResponElimina
  3. Compromís fa el més facil. Puja la contribució però no es planteja reduir despeses com les de protocol, xofer i cotxe alcalde, ajudes a empreses que organitzen festivals, trasllat reten a un local municipal,.
    Els socialistes han fet una bona proposta per 2017. En 2018 es tindrà que estudiar altra.

    ResponElimina
  4. Eduardo Bononad ho va dir molt be. Per que ens puja la contribució? Diga que va a fer amb eixos diners.
    Pujen la contribució sense explicar en que van a gastar eixos diners.

    ResponElimina