11 de jul. 2016

NdP Plataforma Carles Pinazo: La Plataforma Carles Pinazo estudia denunciar a l’alcalde de Tavernes si finalment se celebren bous al carrer

L’entitat animalista valora que Jordi Juan estaria prevaricant per afavorir la penya taurina obviant la voluntat popular i la moció aprovada pel propi Ajuntament
[Tavernes de la Valldigna, 10 de juliol de 2016] La Plataforma Carles Pinazo, agrupació d’associacions valencianes de defensa animal, ja va avisar fa uns dies que esgotaria totes les vies possibles per evitar la celebració de bous al carrer a Tavernes de la Valldigna (València), i una d’aquestes vies seria la judicial, tal i com ha informat Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma. “Estem estudiant junt als nostres advocats la possibilitat de denunciar a Jordi Juan per prevaricació, ja que pensem que la seua actuació, en cas d’entregar finalment el permís de l’Ajuntament per a celebrar bous al carrer, podria ajustar-se a aquest delicte”.
La setmana passada, després dels primers rumors que indicaven que des de la penya taurina de Tavernes s’estaven organitzant els bous al carrer per a les properes festes patronals de setembre, des de la Plataforma Carles Pinazo ja varen contactar per escrit amb l’alcalde i amb la resta de regidors i regidores de la corporació municipal. En la carta enviada, l’associació animalista informava a l’equip de govern a través d’un informe jurídic, que “no hi ha cap llei que obligue a l’Ajuntament a donar el permís necessari per al linxament públic d’animals”, i que la pròpia normativa de bous al carrer és clara en aquest aspecte, remarcant la ‘rellevància especial (…) de la declaració de l’ajuntament respecte a la realització dels bous al carrer al seu terme municipal’. I concreta encara més: ‘l’entitat local declararà sobre si està d’acord o no sobre la celebració dels festejos’. “Sense aquesta declaració favorable, requerida segons l’article 15 del Reglament, no es poden celebrar bous al carrer, que ho són independentment de l’espai o recinte on es celebren i de si la iniciativa és pública o privada, con diu el propi Reglament taurí”, assegura Tormos.
Des de la Plataforma Carles Pinazo afirmen que Jordi Juan i l’ajuntament de Tavernes no deurien dubtar ni un moment per a denegar el permís per a la celebració de bous al carrer a la població “per ètica i respecte cap als animals, perquè el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat novembre, amb els vots a favor del grup de Compromís, declarar-se població lliure de maltractament animal, i per no vulnerar allò expressat públicament fa uns mesos pels veïns i veïnes de la població, on en una consulta organitzada pel propi ajuntament, sols el 4,7% de la ciutadania va recolzar l’opció de seguir celebrant bous al carrer”.
Cal recordar que en el moment de celebrar-se la consulta el passat mes de febrer, el propi Juan va afirmar públicament que aquesta seria vinculant, i que la pregunta no era si el finançament del “maltractament” havia de ser públic o privat, sinó sobre si la ciutadania volia que se seguiren programant bous al carrer durant les festes patronals, quedant molt clar que el problema no era qui subvencionava els festejos, sinó “el rebuig majoritari de la població a seguir fent del linxament de bous i vaques una forma de diversió”. Tormos assegura que “per tots aquests motius, a més de l’ocultació per part de l’ajuntament d’informació important com el cost real dels bous al carrer, que fa cinc anys que intentem conéixer, pensem que tenim suficient base legal per a demostrar que Jordi Juan estaria prevaricant si decideix actuar de forma arbitrària en benefici de la penya taurina, entitat amb la que ell i el seu partit estan molt relacionats”.

5 comentaris:

  1. La penya taurina va ser la gran aposta de Compromis - Podemos. Ha sigut la clau d'accés al barris alts del poble, i es un graner de vots que no voldran pedre de cap manera. Per eixe motiu, faran tot el que tindran que fer per donar-los bous.

    ResponElimina
  2. Mira si estan relacionats que els principals dirigents de la penya taurina son militants de Compromis. Per suposat, alguns treballen en una concesionaria de neteja, i el president de la penya es qui va en la furgoneta de la megafonia electoral. Com van a llevar els bous, ignorants? Ja s'ho arreglaran ells per buscar una formula i tindre contentets als de la penya taurina.

    ResponElimina
  3. Jordi continua enganyant als veins.
    Fa una seudoconsulta i despres pasa de ella i fa el que li ve en gana.
    El populismes està ixinli car a Jordi i a Compromís

    ResponElimina
  4. Quantes barbaritats.
    Encara no s'han anunciat els bous ni s'han autoritzat i nomes son parladuries de quatre desficiosos de fora i ja es dona com fet.
    Ací no hi ha ni trellat, ni etica ni moral, ni responsabilitat en lo que publiqueu.
    Ja ho sé: no ho publicareu.

    ResponElimina
  5. Es tracta d'una nota de premsa d'una plataforma que agrupa una trentena d'associacions.
    Ens mereixen més respecte les seues manifestacions que les de palmeros com tu, que sou la voz de su amo. Ací els dos coordinadors del blog tenim trellat, ética i moral. També sentit de l'humor i visió crítica política i social.
    Es cert que moltes xorrades, insults, desqualificacions, etc de vegades no les publiquem.
    Tampoc podem publicar tot el que sabem...que no és poc...
    Sense proves no anem a publicar casos de prevaricació, favoritismes, fumetes, cultivadors de les plantes de la risa, trames "a la valldignenca" que riute de Corleone, endollismes, comportaments indignes, etc.
    Som responsables del que publiquem, i per això no reproduim les notes de premsa de l'Ajuntament, ja hi ha minim 2 blogs que ho fan.
    Ara ja ens hem acostumat a la reacció desproporcionada d'alguns elements radicals de Compromis, quant publiquem critiques a accions de govern desafortunades. Al principi ens sorprenia tan mala bava, però ara ja no.
    Nosaltres no actuem amb mala fé. Ni de lluny. La prova és que a un dels vostres militants, dues vegades ens va fer comentaris que per errada va firmar amb el seu nom personal, ens va demanar que no els publicarem i no ho publicarem. I ens criticava de mala manera!
    Si les accions del govern foren coherents sempre, justes, equitatives, sense prepotencia, buscant el bé del poble sempre, etc, de segur que no publicariem res en contra. I de segur que no caldria que plataformes com la Carles Pinazo no estarien barallant la possibilitat de denunciar a l'alcalde Jordi Juan per pressumpta prevaricació.

    ResponElimina