12 de maig 2016

NdP amb motiu del X ANIVERSARI A LA XARXA del projecte valldingenc VALLDIGNA SOM I SEREM: Celebrem el desé aniversari a la xarxa amb música en valencià i reclamem la presència dels nostres músics al cenobi valldignenc



Una de les prioritats inicials ha estat l'impuls de la cançó feta en la nostra llengua en qualsevol dels territoris dels Països Catalans i molt especialment la produïda al País Valencià. Ara, però, ens sumem a una iniciativa històrica; les emissions "on line" de Ràdio Música en valencià a les webs de la nostra xarxa:www.valldigna.cat & catosferavalldigna.blogspot.com.
VOLEM #músicaenvalencià: En l'esdeveniment del nostre aniversari, volem reclamar la presència dels nostres músics al nostre monument més emblemàtic, el Monestir de la Valldigna, del qual han estat vetats i exclosos perquè, fins ara, la Generalitat Valenciana ha tingut molta cura d’apartar-los de qualsevol programació estable. Un any després del canvi de govern a les institucions valencianes, la sequera musical i cultural a la #Valldigna comença a ser costum, mentre l'espai públic simater roman tancat a entitats valldignenques, i la paràlisi institucional esdevé normalitat. Caldrà doncs ocupar l'escenari per combatre l'immobilisme polític i reclamar un espai que ens pertany com a poble? Des d’ací demanem trellat i coratge per acabar amb la “anormalitat cultural soferta”.
VOLEM DONES A L'ESCENARI: Volem també fer d'altaveu de la queixa dels col·lectius feministes que reclamen la presència de les dones als escenaris musicals i en les programacions de les institucions valencianes. Així doncs demanem la seua presència al cadafal del monestir.
VOLEM UN MONESTIR OBERT AL POBLE I A LA COMARCA: Fidels al manifest signat pels veïns simaters quan reclamaren a la Generalitat Valenciana l'expropiació de la propietat, aleshores privada, demanem polítiques culturals inclusives des de la Fundació Jaume II "El Just" i del Patronat que regenta el cenobi per tal d'articular l'ús públic i cultural del recinte.

* (Enhorabona, amics, pel vostre dècim aniversari. Per molts anys!)


1 comentari: