22 de des. 2015

Quan la realitat social i política de Tavernes és revisada amb humor satíric: Achuntament Tavernes ofereix un punt de sal en Twitter

Achuntamen Tavernes és una mostra de l'humor social i polític típic de la nostra terra, on de vegades ens burlem de la nostra ombra. En Tavernes trobem al Twitter a Achuntamen Tavernes @parodiatavernes, on ens hem rist moltes vegades en la seua manera de retratar la nostra realitat més immediata. Volem conéixer un poc més de les motivacions del tuiter valler, del qual no ens interessa conéixer la seua identitat (ací està la gràcia). A més, ens ha agradat que no és el típic anònim emprat per fer mal o amb mala idea, més aviat reflecteix, qual sainet del segle XXI eixos temes actuals que van complementant les nostres converses amb familiars, amics, coneguts, etc.
Achuntamem Tavernes, que motiva a un veí a obrir un compte en Twitter de les teves característiques?
Em va motivar la necessitat de poder llegir un compte d'aquestes característiques que parlara dels temes actuals del poble i voltants des d'un punt de vista satíric. I va ser quan vaig decidir obrir el compte.
Fa falta de vegades desdramatitzar la realitat?
Moltes vegades. Estem acostumats a què s'exageren les coses dramatitzant i se li done més importància del que realment tenen. I en canvi no donar-li la importància necessària a altres realitats humanitàries.
Quina és la teva font d'inspiració?Conviure en el poble, escoltar els xafardejos, les mentides polítiques, la premsa local i altres comptes de Twitter són les meues fonts d'inspiració.
L'humor irònic és el recurs que sempre li quedarà al ciutadà crític?
És un dels recursos, però no l'únic. Crec que simplement és una ferramenta més per a fer-se notar i que t'escolten on han de fer-ho.
Que opines de l'escenari polític de Tavernes? Com veus al govern i a l'oposició?
La majoria absoluta que va obtenir Compromís en les passades eleccions els pot passar factura si no saben gestionar-la correctament i tindre els peus a terra. Pel que fa a l'oposició crec que s'han de reinventar i deixar-se de tanta crispació entre ells per passar a treballar pel poble, és a dir, fer una oposició constructiva i intel·ligent. La política local és l'escaló més pròxim al ciutadà. Han de recordar que governen per als seus familiars, amics, coneguts, companys i veïns del seu poble.
Mantens la teua identitat en l'anonimat, de la mateixa manera que nosaltres dos. Costa de vegades saber on està la línia, et frenes a l'hora de parlar o tuitejar d'algun tema?
Sí, alguna volta a l'hora de parlar o tuitejar d'algun tema m'he parat a pensar en el meu anonimat o que el tema poguera "anar-se'n per altres rames" de l'objectiu del tuit que sempre és i serà l'humor sense ànim d'ofendre a ningú.
És complicat fer humor amb tanta limitació de caràcters de Twitter?
No és complicat. En els 140 caràcters actuals es pot fer molt gran humor. Hem de tindre en compte que no tan sols es pot compartir text; també podem compartir altres formats en un tuit. Prova d'això és el grandíssim nombre de comptes de Twitter que molts seguim i que ens fan traure un somriure en molts moments del dia.
Jo més que complicat per la limitació de caràcters, diria que és complicat fer humor al Twitter perquè necessites dedicar-li temps i al llarg del dia s'han de fer moltes més coses.
Moooooltes gràcies per la teva participació en el nostre blog, Achunta. Bones festes i bons tuits.
De res. Bones festes a tots i no deixeu de seguir a @parodiatavernes

4 comentaris:

  1. No ho sabia. Vaig a vore que piula

    ResponElimina
  2. Que els editors d.este blog soy anònims ? Jejeje.
    I probablement els mateixos que els d.este nou twiter.

    ResponElimina
  3. Qué piula ? Que el juges que lo mateix que ací ?

    ResponElimina
  4. Això està ben clar que sera igual els twiter. Vegent com treballen els "anonims" d.este blog jo arribe a comprendre moltes coses.

    ResponElimina