21 de des. 2015

Jordi Juan de Compromís, s'atribueix tota la victòria local i s'oblida de Podem

Fins a 3 vegades esmenta Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, a Compromís com a guanyador de les eleccions generals del 20D a Tavernes de la Valldigna en les seves declaracions al seu facebook. Diu Jordi Juan què "Tavernes se situa a l'avantguarda del canvi polític. Compromís continua siguent la primera força a la nostra ciutat, inclús en unes eleccions estatals. Moltes gràcies a totes les persones que heu confiat en la nostra candidatura, encapçalada pel suecà Joan Baldoví Roda. Els diputats de Compromís treballaran per un finançament just i per unes bones infraestructures, entre elles, la canalització del riu Vaca. El col.lectiu de Tavernes de la Valldigna es consolida com un dels de referència dins de Compromís. Companys i companyes, sou molt grans. Espectaculars també els resultats a Simat i Benifairó, on també hem sigut vencedors".  En cap moment l'alcalde fa al·lusió als seus socis de Podem. La realitat és que la coalició Compromís-Podem ha guanyat les eleccions a Tavernes, amb 3.586 vots. Quina part d'eixos vots corresponen a Compromís i quants a Podem? Són tots els vots de Compromís? És clar que no.

La resta de resultats ha sigut de 2855 vots el PP, 1507 vots el PSOE, 1.100 vots Ciudadanos i583 vots EU-UP.

Quin és l'anàlisi que nosaltres fem d'estos resultats? Que la coalició de Compromís amb Podemos li ha donat la majoria. Una majoria que, en solitari, no s'hauria produït. I ho argumentem. Fixeu-vos quina entrada ha fet Ciudadanos: 1.100 vots la primera vegada que es presenta en Tavernes. Fixeu-vos que Podemos li trau prou diferència en vots i en escons a Ciudadanos. Per eixa regla de tres, Podemos, en solitari en Tavernes, hauria obtingut un mínim de 1500 vots. Això deixaria un resultat de 2000 vots per a Compromís, que sent un bon resultat, no hauria sigut suficient per aconseguir la victòria local.

A més, estos resultats confirmen una enquesta privada que va circular estes passades eleccions municipals, que li atorgaven a Podemos 2 regidors i a Ciudadanos 1 regidor si presentaven candidatura municipal en Tavernes de la Valldigna. S'entén l'intent de minimitzar la presència de Podemos en la coalició amb Compromís per part dels màxims dirigents locals de Compromís, no sols en Tavernes, sinó en la resta de pobles de la Valldigna.

Els resultats del PSOE local han anat en sintonia amb els resultats del seu partit a escala estatal, i han perdut prou votants. EU.UP s'ha quedat molt a prop dels resultats de 2011, però també ha baixat de vots. El PP ha perdut una quantitat considerable de vots respecte a 2011. Així i tot, si no s'haurien presentat en coalició Compromís i Podemos, hauria guanyat les eleccions locals generals, seguint la tònica del seu partit en l'àmbit estatal.

Ara el quit de la qüestió és quan de temps resta per què Ciudadanos i Podemos consoliden o inicien agrupacions locals en Tavernes.

En la imatge ni consta el nom de Podem, sols el de Compromís. Agafada del facebook de l'alcalde.

6 comentaris:

  1. Quina és la traducció dels resultats en regidors?
    Continuaria la majoria absoluta de Compromís?

    ResponElimina
  2. la prova esta en que Compromis-Podemos ha perdut 800 vots en relacio a les pasades el.leccion Autonomiques, el que esta clar es que tots els seus seguidors no estan d'acord amb la coalició.

    ResponElimina
  3. Entre els 800 que no estàn d'acord amb la coalició i els de Podemos que votaren la coalició hi ha un bon grapat de vots.

    ResponElimina
  4. Jo no votaré més a Compromis, s´han oblidat el que les urnes internes, van dir, no a un pacte amb podemos per anar a nivel estatat.

    Amb eixe pacte han trencat el sentit i naiximent del espirit del bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Primer parles de Compromís i acabes dient del Bloc? Per a tú és el mateix?
      Parteixes d'una premisa equivocada,i així no es trau cap conclusió.
      L'esperit del Bloc serà el que serà i serà un problema del Bloc. Compromís no pot tenir urnes internes,el formen tres partits amb tres urnes,i cadascú les va usar. I després el conjunt de la coalició va negociar i va decidir. Com si ara Podemos posa firmes a Sánchez aprofitant-se de les circumstàncies. Si tot fora al revés,estaries content i faries la lectura contrària,la de la veritat.

      Elimina
  5. Interpretar uns ressultats nacionals en clau local son ganes d.enganyar, no son mai trasladables.

    ResponElimina