11 de nov. 2015

La declaració de Tavernes "municipi contra el maltractament animal" suposa la desaparició dels bous al carrer?

Els vots de Compromís i EUPV-AC favorables a la declaració de Tavernes com a municipi contra el maltractament animal, suposarà presumptament la desaparició dels bous al carrer? També desapareixeran les ajudes i/o facilitats per organitzar els bous al carrer a la penya taurina del poble? Després d'aprovar esta proposta, el govern continuarà endavant amb la idea de preguntar-nos als ciutadans si volem o no volem bous al carrer? Es pot incloure els bous al carrer al maltractament animal o no caldria perquè penseu que no hi ha maltracte?
El text de la proposta d'acord:
EL PLE APROVA LA PROPOSTA D'EUPV-AC PER DECLARAR TAVERNES “MUNICIPI CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL”. LA PROPOSTA HA ESTAT APROVADA AMB ELS VOTS DE COMPROMIS IEUPV-AC
PROPOSTA D'ACORD
PRIMER. Que Tavernes siga declarat públicament “Municipi contrari al Maltractament Animal”, i siga difós aquest compromís a la ciutadania.
SEGON. Que no es done suport per part de l’Ajuntament a festes o activitats que impliquen l’ús d’animals sobre els que es produïsquen formes de vexació, sofriment o mort.
TERCER. Que siguen controlades i sancionades per la Policia Local totes les situacions de maltractament, abandonament i tinença d’animals domèstics en condicions indignes.
QUART. Que no es formalitze cap contractació amb empreses que utilitzen animals amb finalitats lúdiques, com per exemple, circs amb exposició d’animals salvatges.
QUINT. Que es dediquen activitats, campanyes i espais municipals de difusió a l’àmbit de la defensa, la cura i la protecció dels animals i del seu medi.
SISÉ. Que es formalitze un protocol per a l’adequat tractament i recollida dels animals abandonats al municipi, mitjançant la creació d'una entitat protectora, que no execute en cap cas la mort de l’animal si no és per motius humanitaris i que contemple la cura i la recuperació.
SETÉ. Que es done suport i es fomente especialment tota iniciativa associacionista al voltant de la cura, la protecció i el control dels animals a Tavernes.

7 comentaris:

  1. Les declaracions de membres de Compromís en el Levante i Provincias deixen que clar que la moció aprobada no és d'aplicació per als Bous al carrer que es fan al poble perquè no suposen cap maltracte animal.

    ResponElimina
  2. Pues a mi la proposta em pareix genial. Ja era hora que es regularen aquestes coses.

    ResponElimina
  3. Està clar que si. Per fí s'acaben els Bous al carrer i el maltractament animal a Tavernes. La moció aprobada ho diu ben clar.

    ResponElimina
  4. ( activitats que impliquen l’ús d’animals sobre els que es produïsquen formes de vexació, sofriment o mort) per q mi esta clar. No mes bous al carrer, i menys subvenciona, estos diners que Els aprofiten per fer un refugi per Animals abandonats, que falta fa

    ResponElimina
  5. I ara pregunte jo, els pollastres que comprem a tot arreu que els crien amb poc espai i amb uns cuans mesos, això no es maltractament animal? On estàn els activistes? No he vist ningún amb cap de pancarta devant de ninguna gran superfície. Tindrem que utilitzar el mateix criteri per a tots? Jo estic en contra del maltractament dels animals, pero de tots,no sols dels que fan sorolls.

    ResponElimina
  6. Compromís s'ha burlat de EU i dels animalistes. Tot va a continuar igual... Bous al carrer, Tir i arrosegament....

    ResponElimina
  7. I si esperem al anunciat referendum en vers de criticar i criticar ?

    ResponElimina