13 de nov. 2015

Jordi Juan, de Compromís, va presentar els pressupostos mitja hora abans de la comissió en què ho van aprovar aprofitant la seua majoria absoluta.

Com si li passaren a un estudiant el temari de l'examen mitja hora abans de fer-ho. Una broma de mal gust? El tema és massa seriós per a prendre-ho de broma. Un poc així ha passat en el tema dels pressupostos de 2016, aprovats esta setmana amb els únics vots a favor de Compromís, i el vot en contra dels tres partits restants, PP, PSPV i EUPV-AC. Este fet deixa en entredit els dos cavalls de batalla electorals de Compromís de Tavernes: la transparència i la participació. La transparència, per no deixar temps suficient perquè els partits de l'oposició puguen estudiar a fons el projecte de pressupostos, què és, per si no ho sabeu, el més important de tots els temes que es posen damunt la taula en l'Ajuntament, ja que d'ells depén cada any la política d'actuacions del consistori. La participació, perquè a la vista està que quasi la mitat dels veïns de Tavernes, representats pels seus regidors en l'oposició, no han pogut intervenir amb condicions en els mateixos. Segons Esquerra Unida del País Valencià de Tavernes, representats pel regidor Eduardo Bononad "No és un bon mètode presentar el pressupost definitiu mitja hora abans de la Comissió, en la qual la majoria absoluta de Compromís el va aprovar, sense comptar amb la documentació completa.
EUPV-AC va votar en contra del pressupost malgrat ser un document que segueix rigorosament les indicacions del Ministeri d’Hisenda, per dues raons fonamentals:
1.-Manca de participació en la proposta d’inversions, per part de la resta de partits i del poble, malgrat les consignes de Compromís: Transparència i Participació; ni una ni l’altra.
2.-El despropòsit de la despesa dels òrgans de Govern: Les xifres que figuren al pressupost són:
És cert que a la partida de retribucions de personal eventual de 2015 no es contabilitza l'any complet, però així i tot... la despesa total és una barbaritat. No es excusa que aprovarem el sou de la trànsfuga, no hi havia més remei.
Com tots sabem, el representant d’EUPV-AC ha renunciat als 830 € que li correspondria cobrar al mes per assistència a plenari, junta de portaveus i comissions.
Més de 57 milions de les antigues pessetes ens semblen, simplement, una barbaritat. Els regidors estem a l’ajuntament per a fer política, per a escoltar les necessitats de la gent i manar el que cal fer. I, per a executar eixa política ja tenim 216 treballadors fixos. No en calen més".

7 comentaris:

  1. Eixe és el concepte de pressupost participatiu i transparència que té Compromís?
    Algú sap on es poden consultar els pressupostos aprobats. En la web de l'ajuntament no estàn. Com puc saber el que gasten i ingresen desglosat per capitols i partides?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buscau en el mateix lloc on les publicaba el PP, estos en quan siguen aprovats definitivament els voras en la web, però abans hi ha un plaç d'alegacions d'un mes.

      Elimina
  2. Us sorpreneu?? Doncs no és res nou!!als d'EU com enganya tambe al pspv...ja us va enganyar una legislatura pareix que ara comenceu a obrir els ulls...l'alcalde que tenim no governa per millorar el poble, governa per imatge, governa perque el poble li aplaudisca...i el poble li aplaudeix, lamentablement, les gracies. I ell seguix creixent. El seu ego ja no te limit

    ResponElimina
  3. Sí, es va vore en les urnes.

    ResponElimina
  4. Així és....a les urnes es va veure...ara a disfrutar lo votat!!! ;)

    ResponElimina
  5. EU cada dia mes en la línia del PP i PSPV. D'aci uns quants anys ni un regidor.
    Les retribucions dels organs de governs son practicament les mateixes que EU també va aprovar quan eren govern la passada legislatura. Eduardo Bononad era membre de la taula negociadora i no es va queixar mai, quan la seua regidora cobrava també. I ara si li haveren donat Urbanisme que la va demanar tampoc es queixaria ni diria res.
    I el regidor d'Hisenda ho vaig dir en el pleno: vam lliurar el pressupost provisional huit dies abans i el definitiu abans de la comissió,, però eixe definitiu nomes canviava uns quants ajustos i no res substancial. Eduardo Bononad no diu la veritat.
    Els treballadors estan per executar eixa política. Vale, ho acceptem. I ara la pregunta: I quan diuen els regidors del govern la política a seguir pels treballador? Ho faran de 7/8 del mati fins les 2, quan estiguen treballant en altres llocs per a guanyar-se la pataqueta? ho faran en l'hora d'esmorzar per whasap o missatge? Per què tots no podrien estar pel mati com fan els jubilats amb bon sou i a la vesprada no treballa ningú en l'Ajuntament.
    I això que ho diga un senyor que guanyava milers d'euros al mes i no va deixar mai la seua faena i va posar el primer alliberat de l'Ajuntament i ara en guanyara uns quants milers de jubilats, sense contar altres ingresos familiars.
    O siga que tu vols que la política la faça qui tinga diners i no necessite treballar.

    ResponElimina
  6. La política no ha de ser un ofici,sino una vocació (no seré jornaler de la política,bla,bla,bla,JJ dixit) i així no es pot posar-se ú un jornal de metge o enginyer a un lloc de treball on no et demanen cap titulació ni currículum. No sé quina gran feina deu de ser això de ser alcalde quan venint una vegada per mes de Valencia pot ser-ho. O que d'inici es diga que amb mitja jornada pot ser alcalde perque té un gran equip i de repent canvie de raó i ja siga precís estar a jornada sencera+presidència mancomunitat+secretari agutzil personal+gabinet premsa fotògraf particular. I que damunt la feina grosa i decissions la facen el regidor veterà del partit. No té massa sentit tan gran canvi.
    Més els balls d'alliberats segons els vaja la pròpia vida professional o personal,o les dimissions o repartiments de prebendes. Sempre és al més preparat,coneixedor o predispost? No,açò no és una empresa privada o associació seriosa. Es dona a qui convé o li pertoque per galons (lleialtat a la secta) com a única i "justa" motivació. Ja deduim que allò de la política no és la primera preocupació dels polítics si no deixa res.
    Per lo de la força de les urnes dir que ésta deuria entendre's per representar,no per valorar un lloc de treball,els votants no poden triar quin és el sou que volen per als seus representants.
    Un sou digne,a España,diuen els polítics que és d'uns 700€/ mes,segons aprovaren amb el SMI,també diuen que els autònoms (és la figura a que més s'acosten els polítics a sou) no tenen dret a aturs ni prejubilacions,ni a altres treballadors els paguen dietes,desplassaments ni mòbils ni tabletes,això parlant només de política de poble. D'ahí al que diuen els de dins no perdre per deixar un treball per la dedicació al poble va in món,hi ha regidors sense alliberar que poden cobrar fins 1000€ només en plenos i comissions,un bon jornal en 4 ratos. I si renuncies a ells encara hi ha qui diu que ja en guanyen prou de jubilats,o perque ja tenia diners. S'ha de ser justos i contar a cada polític amb el que entra i amb el que ix de la política,no si li cal o no,perque qui no té o es deixa feina,amb molt menús podria viure dignament,i els jubilats o amb patrimoni la majoria s'ho han guanyat amb bon suor quan ha pertocat.
    I no,la política no l'han de fer només qui no necessite treballar,però tampoc els que necessiten la política per a no treballar.

    ResponElimina