25 d’oct. 2012

No hi ha diners per comprar la casa de les Indalècies

Al web municipal de Tavernes hem llegit esta noticia que reproduïm:

L’Ajuntament de Tavernes no comprarà la casa de les Indalècies 

La intenció inicial de l’Ajuntament de Tavernes era adquirir l’immoble popularment conegut com la casa de les Indalècies, però l’escàs marge de maniobra que té a hores d’ara el consistori valler per a fer inversions fa l’operació totalment inviable.

L’Ajuntament de Tavernes havia mostrat la seua intenció d’efectuar la compra de la casa de les Indalècies, una previsió iniciada en l’anterior legislatura i que serviria per a adquirir patrimoni. Al novembre de l’any 2011, l’Ajuntament va concertar un préstec de 5,7 milions d’euros i es va preveure una partida d’un milió d’euros per a la compra i rehabilitació de l’immoble, actualment declarat en estat de ruïna.
Encara que este import per a la compra i rehabilitació de la casa de les Indalècies està consignat en el pressupost, els diners no es troben físicament en la caixa de l’Ajuntament. Açò és perquè en el moment que s’ingressaren els 5,7 milions provinents del préstec es gastaren immediatament en altres despeses de l’Ajuntament. A més, la necessitat de liquiditat municipal va obligar el consistori a elaborar i aprovar un pla d’ajust de sanejament i equilibri econòmic el març passat, acceptat i aprovat també pel govern central, i que impedeix a l’Ajuntament efectuar inversions d’esta envergadura a curt i mitjà termini. Per tant, la compra no entra dins de les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament.
L’Ajuntament ha pres la decisió de ser prudent a l’hora de marcar la prioritat de les inversions, i més quan està esperant la resolució del pagament de 2,4 milions d’euros a l’empresa concessionària de l’aparcament municipal del passeig del País Valencià, les despeses derivades de l’endeutament municipal i, especialment, les possibles despeses derivades de plans d’ocupació o serveis socials. 
 L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha indicat que “L’Ajuntament no pot fer esta inversió. El govern municipal ha de ser coherent amb el pla d’ajust i amb la llei d’estabilitat pressupostària. Al cost de compra de la casa s’hi hauria d’afegir el cost de rehabilitació, que, vist l’estat de ruïna de l’immoble, seria més que considerable. També caldria sumar-hi les despeses de personal, llum, aigua, neteja, manteniment i totes les activitats a què es destinaria la casa. Tot açò és impossible hui en dia.”
Alhora, Jordi Juan, ha remarcat que “si l’Ajuntament fa ara esta inversió després no se’n podran planificar altres de més prioritàries i urgents, ja que es perdria tot el marge de maniobra per a fer inversions. En esta línia també es va pronunciar l’oposició a través de la premsa i, per tant, en este tema, la unanimitat entre tots els regidors està garantida”.
Mitjançant un decret de l’Alcaldia, l’Ajuntament ha notificat la decisió als propietaris de l’immoble perquè puguen escollir entre la rehabilitació de la vivenda o l’enderrocament. 

 Si no hi ha diners, no hi ha diners. Una llàstima, però primer, hui per hui, cal pensar amb les persones que estan passant ho molt, molt mal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada